Yogastudion Gotland

Lärare

Jenny

150818_Jenny-43

Välkommen till min yogastudio på Gotland!

Yogastudion Gotland har varit igång i 11 år!  Jag gläds åt att så många funnit sin yogaväg via mig och mina fantasiska lärare genom åren.

Mitt mål är att få så många människor som möjligt att må bra och vara glada! Om det så är med yoga, the reconnective healing eller sång! Så kom och va med!

Min yoga väg startade 98 med Hathayoga. Sen har jag inspirerats av många fantastiska lärare under åren.

Jag har utbildat mig som Hatha-Sukashantiyoga lärare och gått anatomi för Noah McKenna PhD. Även Ashtanga Vinyasa Yoga, Its Yoga Stockholm. Rocket(Vinyasa Flow) Larry Shultz samt för David Kyle, Puerto Rico. Gravidyoga för Elisabeth Serrander, Lotta Bertilsson och Karin Björkgren Jones. Barnyoga för Ann Arnesson. Nu till sist har jag funnit mitt yoga hem i den terapeutiska yogaformen Viryayoga. En fysisk dynamisk yogaform med fokus på biomekanik, framställd av den erfarna yogin och dansaren Josephine Sellander och naprapaten Malin Flinck.

Några underbara retreater och workshops: tex Jivamukti yoga för grundarna David Life och Sharon Gannon. Ashtanga: John Scott, Maria Boox,YinYoga med Ann Arnesson. Rocket för Larry Shultz som är grundare av It`s yoga. Samt flertal fördjupande workshops och utbildningar inom Nordiska Yoga Institutet. Jag är nu med Ambassadör för Virya yoga i norden.

Yoga ger dig den inre resan…till ett nytt spännande och hälsosammare liv. Här hos mig finns inga krav. Du får vara precis som DU är. Här kliver du in i en vacker avslappnande miljö där du kan få vara med dig själv en stund i veckan.. För du är värd det precis som vem som helst! Man mår absolut bättre efter ett yogapass än innan!

Yoga hjälper dig finna lugnet ,tryggheten – på riktigt inifrån dig själv för det är Du som skapar din yoga, din träning och styrkan i ditt liv. Och jag finns här att leda dig inåt att se din inre potential.

Jenny Bergfoh Daun

Virya YogaLärare

Int. Cert. Ashtanga Vinyasa Yogalärare,Int.Cert Hatha yogalärare. Diplomerad Virya Yoga lärare, 1,2,3 Virya Express,Virya Restorative, Yinyoga, Barnyoga, Gravidyoga,Healer och Andlig LivsCoach.

* * * O m S h a n t i * * *

Lou

lou

Jag är en kvinna som yogat i ca 20 år och undervisat i 15 år. Att dela med mig av denna uråldriga visdom är en av mina passioner i livet. Jag älskar att yoga och håller såväl kvällsklasser som retreater och personlig yoga-coaching, samt behandlingar i Ayurvedisk yogamassage som är ett fantastiskt komplement till yogan.

Jag utövar främst Hatha yoga och uppmanar alltid mina ”medyogisar” att hitta sin inre kraft, andning och ande! Så den meditativa och andliga sidan av yoga är av största intresse för mig! På mina klasser har vi ofta ett tema som t.ex chakra övningar eller yogisk filosofi. Utanför yogan inspirerar mig naturen, resor till bl.a Indien, målande, skrivande ,matlagning och att umgås med mina nära och kära. På Yogastudion Gotland kommer jag att ha workshops, klasser i hatha & gravidyoga samt behandlingar.

* * * * *

Namastè

Du kan läsa mer om mig på:
www.yogabliss.se min hemsida
www.gudinna.bloggo.nu min blogg
louaberg@yahoo.se mailadress
0707-314162 tel. för bokning av behandlingar

Catarina

”Dans och rörelse har alltid varit en stor och viktig del av mitt liv.”

Detta har tagit sig uttryck under olika former genom åren. Allt från klassisk balett, modern dans, akrobatik, capoeira och under senaste tiden genom yogan.
I yogan får jag dels den fysiska kraft min kropp behöver, men även ett inre lugn, självkontroll och starkt sinne.

Jag har verkligen fastnat för yogan och det yogan ger mig, och har under 09-10 utbildat mig till ashtanga vinyasa instruktör och för några år sen även till Virya Yoga lärare och hoppas nu kunna ge andra samma känsla som yogan ger mig!

Utanför yogan jobbar jag som ledare för gycklargruppen pax som jag tränar i dans och akrobatik! Så kanske jag lägger in lite extra konster i nåt av mina pass!

*** N A M A S T É ***

Regina

Det är med största ödmjukhet och tacksamhet som jag tar emot yogan i mitt liv varje dag. Min praktisering lyfter och stabiliserar mig, distraherar mig från tankar och sammanhang och låter mig uppleva nuet. För mig är yogan en kaka som jag äter och har kvar, en resa utan slut, ett upptäckande och lära-kännande, ett redskap för att hitta hem.

Jag har hållit klasser i Poweryoga sedan 2012 och har utbildat mig till lärare inom Virja Yogan. Jag undervisar genom att dela min egen praktisering, jag undervisar från hjärtat och min högsta intention är att skapa en atmosfär som är kärleksfull och tillåtande, stabil och lekfull.

Jag hoppas att vi ses på mattan, på någon av mina klasser eller på någon av de andra underbara lärarnas klasser!

Namaste

”Out beyond ideas of wrongdoing
and rightdoing there is a field.
I’ll meet you there.

When the soul lies down in that grass
the world is too full to talk about.”
Rumi

Maria

Entusiasm, energi eller kraft – det är sanskrit och vad Virya betyder och precis vad yogan betyder för mig. Yogan kom in i mitt liv genom en resa till Indien för många år sedan och min första erfarenhet blev därför Hatha yogan. Jag har sedan fortsatt att utöva yoga inom olika skolor för att slutligen finna Virya yoga på Yogastudion Gotland.

På en work shop med Josephine Selander, grundare av Virya, bestämde jag mig för att utbilda mig till Viryalärare och blev klar januari 2016 och håller sedan dess nybörjarklasser på Yogastudion. Jag håller på med min certifiering och blir klar februari 2017 och har då alla stegen i Viryan.

Jag är även under utbildning på KYF (kids yoga foundation) och är färdigutbildad på åldersgrupperna 2-6 år och 7-12 år och blir klar januari 2017. Jag älskar vad yogan gör med mig och jag är övertygad om att det finns något för alla inom yogan. Och även om jag är lärare inom yoga kommer jag alltid att se mig själv som elev.

Follow the sun.

Sigrid

Jag är en hängiven YinYoga- och MediYoga-instruktör och MediYoga-terapeut.

Sedan 1999 har jag hållit på med olika yogaformer som Ashtanga, Hatha eller Virya.

De senaste åren har jag lagt mycket fokus på YinYoga och MediYoga.

Jag har även erfarenhet från att hålla företagsyoga och yoga med privata klasser.

Enligt mig handlar mycket i livet om ens egen inställning och förhållningssätt till allt som sker omkring oss. Ofta glömmer vi bort vår kropp när dagens måsten kallar. Yogan bidrar till att vi stannar upp och tänker efter samtidigt som vi ger kroppen den uppmärksamhet den behöver.

Niclas

Född 1974, uppvuxen på Gotland men farit en hel del kors och tvärs i mina dar. Brinner för ett helhetstänk. Min mission i livet är att få vuxna människor att leka. Surfar allt som går att surfa på och åker på allt som går att åka på. Både på fritid och arbetstid.

Träningsfilosofi
”The power of diversity”. Nörda gärna ner dig I din grej men om du inte har tävling på elitnivå som ditt mål så kommer en differentierad träning stärka dig. Men missförstå mig inte, all träning kan vara utmanade på ett eller annat sätt.

Utbildning/Erfarenheter
Driver sedan 18 år tillsammans med mina medarbetare en komplett träning och äventyrsanläggning. Lic styrketränings instruktör (The Academy), Yoga instructör (SAFE), Ryth200 (Nordiska yoga institutet) Truppgymnastikledare (Svenska idrottsförbundet).
Nu leder jag Yoga för Män på onsdagar 19.15 i höst på yogastudion.
Vi ses !

Emma Hed

”Yogan ger mig ett lugn, en vila för sinnet, den är som en meditation i rörelse. Att man dessutom blir stark och smidig i kroppen är en bonus.

Jag är uppvuxen i Stockholm och flyttade till Gotland 1997 för att utbilda mig till arkeolog. Samma år började jag med yoga, och sedan dess har jag burit med mig yogan runt om i världen när jag bott i Kairo, New York och Lissabon. Sedan 2008 är jag åter bosatt på Gotland, och 2015 utbildade jag mig till yogalärare vid Nordiska Yogainstitutet. Jag hoppas få dela med mig av det som yogan ger mig, och att fler ska få uppleva den sinnesro och känsla av närvaro som yogan kan ge.”

Emma träffar ni på onsdagar kl.17.30-18.45 på en Virya yoga klass för nybörjare