Yogastudion Gotland

Lärare

Jenny

150818_Jenny-43

Välkommen till min Yogastudio på Gotland!

Yogastudion Gotland har varit igång i 13 år!

Jag gläds åt att så många funnit sin yogaväg via mig och mina fantastiska lärare genom åren. Nu har vi kommit till den sista terminen jag driver yogastudion.. Allt som slutar har en ny början, någonstans någongång.. Nu längtar jag att sprida sången, coacha och föreläsa mera, skapa retreater.. i hela världen. Mitt mål är att få så många människor som möjligt att må bra, och få lite fördjupade insikter och glädjas åt livet!

Min yoga väg startade 98 med Hathayoga. Sen har jag inspirerats av många fantastiska lärare under åren.

Jag har utbildat mig som Hatha-Sukashantiyoga lärare och gått anatomi för Noah McKenna PhD. Även Ashtanga Vinyasa Yoga, Its Yoga Stockholm. Rocket(Vinyasa Flow) Larry Shultz samt för David Kyle, Puerto Rico. Gravidyoga för Elisabeth Serrander, Lotta Bertilsson och Karin Björkgren Jones. Barnyoga för Ann Arnesson. Nu till sist har jag funnit mitt yoga hem i den terapeutiska yogaformen Viryayoga. En fysisk dynamisk yogaform med fokus på biomekanik, framställd av den erfarna yogin och dansaren Josephine Sellander och naprapaten Malin Flinck.

Några underbara retreater och workshops: tex Jivamukti yoga för grundarna David Life och Sharon Gannon. Ashtanga: John Scott, Maria Boox,YinYoga med Ann Arnesson. Rocket för Larry Shultz som är grundare av It`s yoga. Samt flertal fördjupande workshops och utbildningar inom Nordiska Yoga Institutet. Jag är nu med Ambassadör för Virya yoga i norden.

Yoga ger dig den inre resan…till ett nytt spännande och hälsosammare liv. Här hos mig finns inga krav. Du får vara precis som DU är. Här kliver du in i en vacker avslappnande miljö där du kan få vara med dig själv en stund i veckan.. För du är värd det precis som vem som helst! Man mår absolut bättre efter ett yogapass än innan!

Yoga hjälper dig finna lugnet ,tryggheten – på riktigt inifrån dig själv för det är Du som skapar din yoga, din träning och styrkan i ditt liv. Och jag finns här att leda dig inåt att se din inre potential.

Jenny Bergfoth

Virya YogaLärare

Int. Cert. Ashtanga Vinyasa Yogalärare,Int.Cert Hatha yogalärare. Diplomerad Virya Yoga lärare, 1,2,3 Virya Express, Virya Restorative, Yinyoga, Barnyoga, Gravidyoga, Healer och Andlig LivsCoach. Grupp Coach.

* * * O m S h a n t i * * *

Catarina

”Dans och rörelse har alltid varit en stor och viktig del av mitt liv.”

Detta har tagit sig uttryck under olika former genom åren. Allt från klassisk balett, modern dans, akrobatik, capoeira och under senaste tiden genom yogan.
I yogan får jag dels den fysiska kraft min kropp behöver, men även ett inre lugn, självkontroll och starkt sinne.

Jag har verkligen fastnat för yogan och det yogan ger mig, och har under 09-10 utbildat mig till ashtanga vinyasa instruktör och för några år sen även till Virya Yoga lärare och hoppas nu kunna ge andra samma känsla som yogan ger mig!

Utanför yogan jobbar jag som ledare för gycklargruppen pax som jag tränar i dans och akrobatik! Så kanske jag lägger in lite extra konster i nåt av mina pass!

Catarina kommer denna sista termin bara kunna hoppa in som vikarie ibland! Vi är så tacksamma!

*** N A M A S T É ***

Sigrid

Jag är en hängiven YinYoga- och MediYoga-instruktör och MediYoga-terapeut.

Sedan 1999 har jag hållit på med olika yogaformer som Ashtanga, Hatha eller Virya.

De senaste åren har jag lagt mycket fokus på YinYoga och MediYoga.

Jag har även erfarenhet från att hålla företagsyoga och yoga med privata klasser.

Enligt mig handlar mycket i livet om ens egen inställning och förhållningssätt till allt som sker omkring oss. Ofta glömmer vi bort vår kropp när dagens måsten kallar. Yogan bidrar till att vi stannar upp och tänker efter samtidigt som vi ger kroppen den uppmärksamhet den behöver.

Jenny Wallgren

Jenny Wallgren E-Ryt 500h+ är en av Sveriges ledande yogalärare. Hon har levt 9 månader på Indiskt ashram med sina Gurus där hon utbildat sig på ett traditionellt sätt. Hon är även utbildad i Chakra & Reiki healing samt trauma-hantering. Hon har mer än 15 års egen erfarenhet av yoga och meditation och idag utbildar, föreläser och leder retreat främst utomlands. Hon är grundare av Equmind, en plattform för
personlig utveckling.

Jenny leder sina events med stor ödmjukhet, öppenhet och glädje och på ett unikt sätt för ihop sina erfarenheter från livsstilen med yoga med hennes bakgrund inom elitidrotten och finansbranschen. Hon förenar alltid öst och väst på ett enkelt sätt, så vad som händer på yogamattan kan integreras i vardagen. Det är så, menar Jenny, Yoga kan vara till stor nytta för alla i ett modernt samhälle.

Blossom Tainton-Lindquist

Holistic Lifestyle Coach, Ayurvedahälsorådgivare, Personlig tränare samt Yogainstruktör. Artist och föreläsare

Blossom är en  ständigt aktuell folkkär hälsoprofil med ett av de starkaste varumärkena i Sverige inom hälsa, friskvård och träning. Hon har pushat tränat och coachat unga som gamla, kända som okända dryga 20 år. Det stora genombrottet kom med hälsoprogrammet ”Toppform” i SVT där Blossom var programledare och coach i samtliga 6 säsonger.

Blossom blev rekommenderad att börja praktisera yoga för snart 25år sedan efter att ha genomgått en diskbråcksoperation. De kom att bli ashtangayoga i 12år. Blossom såg tidigt fördelar och började utveckla en lightversion som hon kallade fitnessyoga för att passa in på träningsanläggningar runt i landet.

Blossom har fortsatt att vidga sina vyer inom olika yogaformer, utbildningar och forskning

Eftersom hon alltid gått sin egen väg, varit lite ”kärring mot strömmen”,  ifrågasatt och utvecklat så har yogan följt henne genom livets med och motgångar.

-Jag vill förmedla både lätthet och tyngd. Ser yogan som en spegel och som en dans. Det är vägen som är målet, därför vill jag helst flyta igenom asanas  utan att bli fixerad vid positioner eller perfektion.

Vi är alla unika och perfekta som vi är. Allt vi behöver göra är bara att släppa spänningar och fördomar och bejaka de vi är.

Move your ass, and your mind will follow! 😉   Namaste

Unn Dahlman

För mig har kroppen och rörelsen alltid varit en central del av livet. Trivs vi inte där vi bor, i våra kroppar, mår vi sällan så bra…därför behöver vi alla hitta hem och ta hand om oss själva för att kunna leva våra liv fullt ut!

Yogan är en väg dit!

Jag har dansat sen innan jag kunde gå, jobbat professionellt med scenisk konstnärlig dans, yogat sedan jag var 17 år, undervisat sedan 2012 och jobbar också med människor och deras kroppar som leg. fysioterapeut inom psykiatrin, men även privat med akupunktur och så finns såklart yogan och dansen alltid med som ständiga följeslagare och grundpelare i mitt liv.

Rörelse är för mig Renborg skär glädje och genom yogan ser jag hur många får tillgång till sig själva på ett djupare plan och odlar självkärlek och självtillit, något som jag som lärare tycker är fantastiskt att få se!

Människan som helhet slutar aldrig att inspirera mig och jag välkomnar er alla till att komma och yoga med mig eller någon av de andra fantastiska lärarna på yogastudion i Visby!

Emma Prowse

Gravidyoga är ett fantastiskt sätt att öka ditt välmående och lugn under graviditeten samtidigt som du bygger funktionell styrka på ett säkert sätt och lär dig enkla och kraftfulla verktyg för förlossningen. Dessutom träffar du andra blivande mammor, ett ovärderligt stöd under den omvälvande upplevelsen som graviditeten och den första tiden som mamma kan vara.

Jag började praktisera yoga 2001 och meditation 2004, och hade turen att göra så med fantastiska lärare på Triyoga, The Life Centre och London Meditation Centre i London*. När jag själv var gravid var min lärare Tara Lee, en av Storbritanniens absoluta tungviktare inom gravidyoga. Jag älskade hur tydligt praktiken hjälpte mig under båda mina graviditeter och förlossningar.

När jag utbildade mig till yogalärare 2017-2018 var min motivation just att förhoppningsvis kunna dela med mig av gravidyogans verktyg för fysisk, mental och emotionell hälsa till andra kvinnor.

Mitt fokus som yogalärare är att skapa förutsättningar för djup närvaro och en god relation till din kropp, att uppmuntra dig att lyssna på din kropp och din inre röst (och att våga lita på dem!).

I gravidyogan når vi dit med hjälp av förberedande rörelser, traditionella och anpassade yogaposer, andningsövningar och avslappning – allt utifrån dina egna förutsättningar och behov.

Hoppas vi ses!

Emma

*Anna Ashby, Howard Napper, Bridget Kramer Woods, Erika Tourell, Tara Lee, Panilla Marrot, Lisa
Sanfilippo, Maya Fiennes, Anika Grimm med flera, och för meditation Jillian Lavender and Michael
Miller. Min yogalärarutbildning gjorde jag för underbara Synne Håkanlind här på Gotland. Jag har
sedan dess också genomgått Tara Lee’s “Introduction to Pregnancy Yoga”.

Stina Sjöblom

Hej!

Stina Sjöblom heter jag!

Jag vill guida dig i mjuk inkännande stretch yoga med fokus på andning och meditation.

Du kommer få en skön mix av av fysik och långsam yoga där du verkligen hinner komma i kontakt med dina andetag och nuet.

Jag är sjuksköterska,  massör och medicinsk yogalärare bla,  som håller på att byta ut sjukvård till friskvård.

Du är varmt välkommen på torsdagar kl.09.00 då jag tar över Senior Yogamorgonen och erbjuder en skön Yin lunch kl.12.00!

Vi ses v.35!

Namasté

Stina

Anna Myhr

Yogan för mig är att välja kärlek och tillit – till mig själv och min kropps signaler, till flödet och till livet.

Yoga har genom åren blivit en självklar del av mitt liv, både den fysiska praktiken och filosofin som finns inom yoga. Ett sätt att leva och vara som känns rätt för mig och ger energi, lust, glädje.

Jag har yogat på egen hand i 10 år, har praktiserat ashtanga, hatha, virya och yinyoga.

För att utvecklas vidare bestämde mig för att gå Viryayogalärarutbildningen 2018 och går just nu på byggnadskurser för fördjupa mitt eget utövande men också min roll som yogaledare.

Under mina klasser vill jag dela mig av värme, närvaro och glädje. Yoga handlar inte om hur det ser ut utan om hur det känns!

Pia Mac Donald

Jag heter Pia Mac Donald och jag växte upp i ett musikaliskt kärleksfullt hem nära naturen i Nacka. Tidigt i livet förstod jag att dessa tre ingredienser skulle forma mig och min livssyn. Musik kärlek och naturen har varit och är mina tre ”religioner”. Jag har sjungit så länge jag kan minnas och även arbetat som röstcoach.

De senaste åren har jag hittat mitt yrkesmässiga ”kall”: att jobba med barn. Som fritidspedagog får jag göra det jag älskar. Umgås med barn i många åldrar och vara kreativ tillsammans med dom.

Vara närvarande. Förutom detta är jag utbildad officiant inom föreningen humanisterna och har den fantastiska möjligheten att hjälpa människor i deras viktigaste stunder i livet (namngivningar, vigslar o begravningar).

År 2000 hittade så jag och Kundaliniyogan varandra och den har sen dess varit en självklar del av mitt liv. Numera är jag internationellt certifierad lärare och har bland annat undervisat på säpo (!) och rikspolisstyrelsen. På yogastudion Visby kommer jag hålla i klasser som är varma inkännande roliga och utmanande för den som vill. På mina klasser kan du sitta på stol om du behöver det. Jag bor i Lärbro  med min stora katt Rasmus.

Jag ser mycket fram emot att träffa dig