Yogastudion Gotland

Virya Yoga

Viryayoga är en dynamisk yogaform med fokus på biomekanik – rörelselära.

Yogan är framtagen av den erfarna yogin och dansaren Josephine Sellander och naprapaten Malin Flinck samt sjukgymnaster , för att hitta ett program som med minimerad skaderisk och ett terapeutiskt system som både stärker och mjukar upp kroppen steg för steg.

Virya betyder på sanskrit, entusiasm, energi eller, kraft, och tanken med viryayoga är att den just ska ge dig kraft och energi. Precis som vi här på Yogastudion Gotland sedan 6 år gör!

Viryayogan har 3 serier med sk. Modulsystem. Ni som redan går på Yogastudion är redan medvetna om dessa. Det innebär att vi alltid har uppvärmning och meditation, solhälsningar, Stående, balans, armbalanser, magövningar, höftöppnare, bakåtböjningar, framåtfällningar, vridningar, avslutande ställningar och avslappning länge…Virya 1, 2 och 3 har alltid biomekaniskt och filosofiskt tema. Allt för en så skön frisk kropp som möjligt!

Virya 1 Nybörjare är en nybörjare klass där man noggrant går igenom alla grunder, andning, kortare meditationer, solhälsningar och hela virya 1 flödet.

Virya 1,2 passar de som gått en termin och mer erfarna yogisar. Det är även en lagom nivå som är bra att komma tillbaka till för mer erfarna yogisar som haft ett längre uppehåll, graviditet, skada. En terapeutisk yogagrund att stå på och bygga upp sig i.

Virya 2 och 3 passar för mer erfarna yogisar. I Virya 2 & 3 lägger vi till mer avancerade asanas som syftar till förtjusning och lekfullhet och det inspirerar förhoppningsvis till experimentlusta och till att ge sig ut på upptäcksfärd i kroppens och sinnets landskap.

I Virya Flow yogar vi utifrån alla modulsystem nivå 1-3, i ett snabbt flöde oftast utan uppbrott och demonstrationer. Nivå fortsättning-avancerad.

I systematiskt komponerade yogaserier får du en tuff och rolig yogaträning med små filosofiska teman i varje klass som ger näring för själen. Alla kan vara med!

Välkomna att prova på gratis när vi startar terminerna. Nya , unga och gamla, oerfarna och erfarna nyfikna yogisar 😉

Har du frågor? Kontakta Jenny på jenny@yogastudiongotland.se