Yogastudion Gotland

Varför Yoga?

Du får snabbt starkare och smidigare kropp. På bara en gång kan man märka skillnad. Man blir mjukare i leder och starkare i musklerna. Men framförallt, lugnare i sinnet. Man mår alltid bättre efter ett yogapass än innan!

Är man stressad och lever ett hektiskt liv som vi flesta gör idag, kan det vara bra att kunna varva ned ibland. De stående och sittande ställningar som görs under passet blir till meditation för sinnet. Man behöver inte bara sitta i lotusställning för att komma till ro.

Vi människor lagrar våra erfarenheter i kroppen. Dåliga eller tragiska händelser kan sätta sig på olika delar av kroppen och gör att man ev. är extra stel eller har ont. Under träningen kan de olika energiblockeringarna i kroppen frigöras och man känner sig lättare i sinnet än på kanske länge. När vi yogar förbereder vi oss för livet. När vi blir äldre minskar till exempel rörligheten i ryggraden. Vi måste ha en stark rygg och kropp för ett drägligare liv!

Yoga är en livsfilosofi, inte en religion. Yogan grundar sig på gamla indiska heliga skrifter och kunskaper förmedlad av Gurun.Just ordet yoga betyder union. Man vill försöka förena kropp och själ, bli hel. Vara i nuet.

Kunskapen ( filosofin ) är mångtusenårig och har hållit sig levande från generation till generation. Idag finns det ca 250-300 olika yogaformer som är vidareutvecklad av många lärare som verkar idag. Så det är bara att prova sig fram till vad man vill träna.

Vi har bara en kropp, se till att vårda den ömt. För vart skall vi annars bo?

web12